Ga naar de inhoud

+32 472 63 63 59

info@ddk.be

Twijnstraat 17, 8000 Bruges

info@ddk.be

OVER ONS

Milieubewust

We houden van reizen. Onze grote wens is dat onze kinderen en toekomstige generaties kunnen reizen om de wereld te verkennen, andere culturen te leren kennen en het erfgoed van deze prachtige planeet te ontdekken. We zijn nieuwsgierig naar anderen en hoe zij de wereld zien, omdat het ons helpt elkaar en die wereld beter te begrijpen. Onze filosofie is dat de wereld beter kan worden als we bij onszelf beginnen. Elke duurzame oplossing heeft zijn impact op de ecologische voetafdruk. Daarom zetten we ons enorm in voor duurzaamheid.

De vakantiewoningen De Drie Koningen hebben in de loop der jaren hun milieu-impact aanzienlijk verminderd door groene initiatieven op het gebied van onderhoud, logistiek, diensten en producten. Onze missie is duidelijk: door afval te verminderen, energie te besparen en waterverbruik te verminderen met doordachte implementaties gaan we op weg naar duurzaamheid!

eco friendly holiday apartments

Onze groene initiatieven

Duurzame verlichting

Vakantieverblijven staan erom bekend dat ze veel energie verbruiken, vooral aan verlichting, wat een aanzienlijke impact kan hebben op het milieu. Maar door over te schakelen op een energiezuinig LED-verlichtingssysteem, zoals het Philips HUE-systeem, kunnen we een bijdrage leveren aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Om hun energiebesparende inspanningen verder te vergroten, heeft De Drie Koningen hun nieuwe verlichtingssysteem aangesloten op bewegingssensoren die ervoor zorgen dat de verlichting automatisch aan en uit gaat. Dit helpt de energie te verminderen die wordt gebruikt voor het verlichten van lege kamers, die een aanzienlijk deel van het energieverbruik in vakantieverblijven kunnen uitmaken. Dit helpt niet alleen om de energiekosten voor de vakantiewoningen te verlagen, maar draagt ook bij aan een duurzamer milieu.

Slimme zonethermostaat

Een van de belangrijkste kenmerken is het gebruik van geautomatiseerde systemen om het energieverbruik te regelen, zoals verlichting, verwarming en koeling. Dit helpt niet alleen om de energiekosten voor de vakantiewoningen en dus de huurprijs te verlagen, maar draagt ook bij aan een duurzamer milieu. Naast bewegingssensoren worden slimme thermostaten gebruikt om de verwarming te regelen.

Overdag

Deze thermostaten kunnen geprogrammeerd worden om de temperatuur in kamers aan te passen aan de bezetting, zodat kamers alleen verwarmd worden als ze in gebruik zijn. Dit is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat er geen energie wordt verspild en om gasten een comfortabele en veilige omgeving te bieden tijdens hun verblijf.

Wat kun je doen?

Voor een goede temperatuurregeling in grote ruimtes is het nodig om bepaalde maatregelen te nemen. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is deuren en ramen gesloten houden. Dit helpt de luchtstroom te voorkomen en een constante temperatuur in de hele kamer te behouden. Om dit proces te vergemakkelijken, zijn er op verschillende plaatsen zelfsluitende scharnieren geïnstalleerd. Deze scharnieren sluiten de deur automatisch achter je, zodat de deur nooit per ongeluk open blijft staan. Door de deuren gesloten te houden met behulp van zelfsluitende scharnieren, kun je ervoor zorgen dat je verwarmings- en koelsysteem zo efficiënt mogelijk werkt.

Door deze systemen te implementeren, samen met de feedback van vele gasten door de jaren heen, worden energiebronnen efficiënt gebruikt voor een comfortabel verblijf.

Tijdens de nacht

Een warme kamer is over het algemeen comfortabeler en bevordert het begin van de slaap. Warmere temperaturen kunnen helpen om je spieren te ontspannen en een knusse omgeving te creëren, waardoor je gemakkelijker in slaap valt. Omdat je de gewenste temperatuur altijd kunt aanpassen, kun je lekker wegdommelen in een warme omgeving.

De kerntemperatuur van het menselijk lichaam daalt ’s avonds op natuurlijke wijze als onderdeel van het circadiane ritme, waarmee het lichaam aangeeft dat het tijd is om zich voor te bereiden op de slaap. Een koelere kamer tijdens de nacht ondersteunt dit natuurlijke proces en kan de algehele kwaliteit van je slaap verbeteren. Het verbetert de slaapkwaliteit door diepere slaapfases te bevorderen. Als de kamer te warm is, kan dit de natuurlijke temperatuurregeling van het lichaam verstoren en leiden tot ongemak. Na een tijdje zal de gevraagde temperatuur om die reden automatisch dalen midden in je slaap, waardoor de verwarming vanaf dat moment geleidelijk afneemt.

Het is echter belangrijk op te merken dat individuele voorkeuren kunnen variëren en dat er geen standaardoplossing bestaat. Sommige mensen vinden dat ze beter slapen bij een iets warmere of koelere kamertemperatuur. Factoren zoals beddengoed en kleding spelen een rol bij het bepalen van de ideale slaaptemperatuur voor een persoon.

Airconditioning

Sinds maart 2023 zijn twee appartementen (Onze-Lieve-Vrouw en St-Jacob) uitgerust met slimme airconditioning om onze gasten een betere service te bieden.

Wanneer de binnentemperaturen overdag hoog zijn, houden de units de kamers koel om ervoor te zorgen dat het appartement aangenaam en comfortabel is. Zorg er dus voor dat je de ramen gesloten houdt en de binnendeuren sluit voor optimale koeling. Zo zorgen we ervoor dat er minder warmte binnenkomt en er geen energie verloren gaat.

s Nachts en vroeg in de ochtend, wanneer de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur, kunnen de ramen tijdelijk kort worden geopend om de kamers te koelen. Frisse lucht is minstens zo fijn als het gebruik van een airconditioner!

Zonnepanelen

Hernieuwbare energie wordt steeds belangrijker omdat we minder afhankelijk willen worden van traditionele elektriciteitsbronnen. Sterker nog, het is dé manier! Sterker nog, het is dé manier!

In ons appartementencomplex zijn we enorm trots op de langetermijninvesteringen die we in 2022 en 2023 hebben gedaan om onze eigen energie op te wekken. Dankzij deze investeringen kunnen we nu onze eigen elektrische oplaadpunten, koelkasten, wasmachines, verlichting en nog veel meer van hernieuwbare energie voorzien.

Dit helpt ons niet alleen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, maar zorgt er ook voor dat we de komende jaren een betrouwbare energiebron hebben. Met de stijgende kosten van traditionele elektriciteit is investeren in hernieuwbare energie een slimme langetermijnstrategie.

Elektrische oplaadpunten

Onze vakantiewoningen zijn er trots op dat ze onze gasten elektrische oplaadpunten kunnen aanbieden. Wij geloven dat het stimuleren van het gebruik van elektrische voertuigen tijdens de vakantie een cruciale stap is op weg naar een duurzamere toekomst. Door elektrische voertuigen te gebruiken, kunnen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen aanzienlijk verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen. Een van de belangrijkste voordelen van elektrische voertuigen is dat ze geen uitstoot produceren.

Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen in de lucht, wat vooral belangrijk is in gebieden met veel luchtvervuiling. Elektrische voertuigen zijn ook veel stiller dan traditionele voertuigen, wat een groot verschil kan maken in gebieden waar geluidsoverlast een probleem is.

Bij onze vakantiewoningen willen we het onze gasten zo gemakkelijk mogelijk maken om elektrische voertuigen te gebruiken. Daarom bieden we elektrische oplaadpunten op locatie. Dit betekent dat onze gasten hun elektrische voertuigen kunnen opladen terwijl ze van hun vakantie genieten, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het vinden van een oplaadstation elders.

Afval verminderen en recycleren

Afval verminderen is een belangrijk aspect van elk duurzaamheidsprogramma. Door kleine stappen te nemen om ons afval te verminderen, kunnen we een grote impact hebben op het milieu en bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de komende generaties.

Door de hoeveelheid afval te verminderen die we genereren, kunnen we onze impact op het milieu minimaliseren. Dit kan worden bereikt door minder papier te gebruiken, herbruikbare tassen mee te nemen bij het boodschappen doen en producten te kopen met minimale verpakking. Naast het kiezen van producten met minder verpakking, doen we ook ons best om meer artikelen in grotere verpakkingen op voorraad te hebben. Dit geldt voor verschillende producten die we aanbieden, waaronder koffiebonen en de navulbare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion van Rituals.

Recycling is ook een belangrijk onderdeel van afvalvermindering. We zetten ons in voor een schoon en duurzaam milieu en we bieden een uitgebreid afvalverwerkingssysteem om dit doel te helpen bereiken. Onze diensten omvatten het leveren van containers voor verschillende soorten afval, zodat elk afval in de juiste container terechtkomt:

  • Papier en karton
  • Restafval
  • Plastic afval
  • Glas
  • Organisch afval (GFT)

Waterbesparende douchekoppen

Het gebruik van waterbesparende douchekoppen is een effectieve manier gebleken om het waterverbruik te verminderen. Deze douchekoppen zijn ontworpen om de waterstroom te beperken en toch een bevredigende douche-ervaring te geven. Hierdoor wordt er minder water verspild tijdens het douchen, wat na verloop van tijd een aanzienlijke waterbesparing oplevert.

Maar de voordelen van waterbesparende douchekoppen gaan verder dan alleen het verminderen van waterverbruik. Een van de belangrijkste voordelen is dat ze ook bijdragen aan energiebesparing. Als er minder water wordt verbruikt, is er minder vraag naar warm water, wat betekent dat er minder energie nodig is om het te verwarmen.

Water-saving shower heads eco-friendly initiative
Swimming pool holiday rentals Bruges center

Zoutelektrolyse

Zoutelektrolyse is een natuurlijke en chemicaliënvrije methode voor zwembadonderhoud. Door dit proces te gebruiken, kunnen we ons zwembad reguleren op een manier die de regulering van de zeeën door Moeder Natuur zelf nabootst. Dit zorgt er niet alleen voor dat het zwembad schoon blijft, maar bevordert ook een milieuvriendelijke en duurzame toekomst. Neem afscheid van schadelijke chemicaliën en kies voor de natuurlijke manier om je zwembad te onderhouden met zoutelektrolyse.

Ecologische en lokale producten

Netheid en hygiëne zijn van het grootste belang. Traditionele schoonmaakproducten bevatten echter vaak schadelijke chemicaliën die negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu. Bovendien dragen deze producten vaak bij aan de overvloed aan plastic afval. Om deze problemen aan te pakken, hebben we besloten om over te stappen op biologisch afbreekbare, niet-giftige en veganistische schoonmaakproducten.

Ons assortiment schoonmaakproducten omvat onder andere wasverzachter, toiletbleekmiddel, ruitenreiniger en allesreiniger. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare ingrediënten zorgen we ervoor dat onze producten op natuurlijke wijze worden afgebroken zonder schadelijke resten achter te laten.

Het is belangrijk op te merken dat onze schoonmaakproducten weliswaar milieuvriendelijk zijn, maar nog steeds uitzonderlijke schoonmaakprestaties leveren. Je kunt hetzelfde niveau van netheid en hygiëne verwachten zonder afbreuk te doen aan het welzijn van onze planeet.

Wij dragen ons steentje bij, jij toch ook?

Tom Ulens
Managing Director